Bosberekentool

​Door te kiezen voor hout uit gecertificeerde bossen, geef je het bos economische waarde en stel je de bosbeheerder in staat om het bos te beschermen. Bereken met de bosberekentool hoeveel m² bos uw project beschermt, wanneer je kiest voor FSC®-hout.

​Vul in hoeveel m² houten gevelbekleding je nodig hebt (gehad) voor het project. Forestlines® maakt gebruik van tropisch hout, daarmee beschermt u dus de meest waardevolle bossen op de wereld, tropische bossen.

Bereken hoeveel m² bos jouw project beschermt.

Hoe hebben we dit berekend?

​In één m² Forestlines® conform de brandclassificatie zit gemiddeld 0,02593 m³ hout verwerkt. We houden uiteraard ook extra rekening met ongeveer 10% zaagverlies bij montage.

​Uit opbrengstgegevens van verschillende FSC®-concessies komt naar voren dat een oppervlak van ruim 1.000 m² tropisch bos (0,1 hectare) een opbrengst geeft van ongeveer 0,5 m³ hardhout. Omdat de opbrengst per hardhoutsoort kan verschillen is uitgegaan van gemiddelden.

​De bosberekentool van FSC® is een eerste stap in het kwantificeren van de positieve impact van het gebruikt van FSC® hout op het beschermen van bossen. Er kunnen geen rechten aan de tool en de berekende impacts worden ontleend.

Lesser Known Timber Species of ‘LKTS’

​Wist je dat er meer dan 50.000 tropische houtsoorten bestaan? Echter gebruiken we op dit moment nog maar een kleine hoeveelheid van deze soorten.

​Kies je voor Lesser Known Timber Species (LKTS) van FSC® in ons circulair gevelsysteem Forestlines®?

​Dan geef je waarde aan minder bekende houtsoorten en beschermt jouw keuze het bos en haar biodiversiteit.

​Wil je meer weten over de Lesser Known Timber Species?

​Hieronder de officiële PDF’s van FSC®

  • Tropisch hout en LKTS
  • Neotropolis
  • Tropical Africa

Optimaal rendement

​Het Forestlines® geeft een optimaal rendement aan elke boomstam.

​Smalle en kortere stukken worden nagenoeg probleemloos geïntegreerd in ons systeem doordat de aluminium connector deze optimaal vast zet.

​Doordat u de planken niet op de achterconstructie moet laten samenkomen, zal u tot de helft minder zaagverlies hebben en verkrijgt u een optimaal gebruik van onbehandeld hout als grondstof.

​Door zelf sterk in te zetten op variabele breedtes, willen we ook de nadruk leggen op de smallere ‘recuperatiemaatjes’.

​We integreren zo veel mogelijk delen van de boomstam zodat elke boomstam optimaal rendement krijgt.

Optimaal rendement

Gerecycled hout

​Als men hout een tweede leven wil geven, wordt het rendement meestal technisch sterk beperkt.

​Doordat men de slechte stukken weg zaagt, kom je al snel op heel wat korter en smaller hout uit.

​Het Forestlines® is een revolutie in de wereld van gerecycled hout.

​Het hout wordt over de gehele lengte goed geklemd, moet niet samenkomen op de achterconstructie, etc. Hierdoor wordt het rendement van gerecycled hout stevig geoptimaliseerd.

​Het Forestlines® kan gebruikte meerpalen laten herzagen en vervolgens een heel hoogwaardig tweede leven geven in gevelbekleding.

​Afhankelijk van de houtsoort, kan dit ook tot in brandreactieklasse B-s1,d0 zonder behandeling.